English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
10 اردیبهشت 1347
چرا محمدعلیشاه مشروطه را با قانون اساسی آلمان میخواست؟
۹ اردیبهشت ۱۳۴۷
روشنفکری که روح خود را به شاه فروخت
7 اردیبهشت 1347
۶ اردیبهشت ۱۳۴۷
چرا انگلستان در پی ایرانی ضعیف بود؟
۳ اردیبهشت ۱۳۴۶
آنچه باعث تشکیل یک اتحادیه ایلی مصنوعی شد
۱ اردیبهشت ۱۳۴۷
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: رضاشاه
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
۱۴۰۴
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۴۸
دو دروغ بزرگ تاریخی در مورد رضاشاه
گفتگوی عبدالله شهبازی با محمدقلی مجد
این اسناد آمریکایی [اسناد علنی شده وزارت خارجه آمریکا در مورد تاریخ ایران در دوره رضا شاه، از سال 1921ـ1941] به ویژه از این زاویه ارزشمند و بااهمیت هستند که چشم انداز و روایتی به کلی متفاوت را از حوادث ایران در سالهای صعود و سـلطنت رضـاشاه عرضه میکنند...
۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به دوره حکمرانی پهلوی اول؛
رضاشاه، دیکتاتور یا مستبد؟!
عملکرد رضاشاه در دوران حضورش بر اریکه قدرت نشان می داد که حکومت او با وجود تشابه ظاهری به حکومتهای دیکتاتوری ماهیتی استبدادی داشت. همین استبداد بی حد و حصر عاملی شد تا دور باطل بی ثباتی و هرج و مرج در سال 1320 با تبعید رضاشاه تکرار شود و نظام استبدادی بار دیگر در قالب رژیم پهلوی دوم تکرار شود
۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۳
به مناسبت سالمرگ سیدحسن تقیزاده
دیکتاتوری منور به روایت روشنفکران ایرانی
ماهیت متفاوت دیکتاتوری رضاخانی نسبت به ویژگیهای اصلی دیکتاتوری منور یعنی ملی بودن، مردمی بودن و دارا بودن مشخصه های شخصی و فکری متمایز، عاملی شد تا دیکتاتوری منور بسان نوزادی ناقصالخلقه در ایران متولد شود.
۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۰
دلارهای نفتی در حساب شخصی رضاشاه
بدین وسیله اعلام میشود مبلغ یکصد و پنجاه هزار دلار از اعلیحضرت رضاشاه پهلوی به بستانکاری حساب سپرده نزد بانک وست مینستر با مسئولیت محدود به مدت شش ماه تا تاریخ 25 فوریه 1933 با نرخ بهره 1/5 درصد در سال دریافت گردید.
۱۸ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بازخوانی بلوای هواداران رضاخان در واپسین سالهای سلطنت قاجار؛
غوغای جمهوری در تهران
در 27 اسفند 1303 هواداران سردار سپه با لباسهای قرمز و بیرقهای سرخ به راهپیمایی بزرگی دست زدند، در حالی که به تدریج کارکنان سازمانهای دولتی و وزارتخانهها به آنها میپیوستند. اوج این غوغا در 28 اسفند بود. دولت برای تهییج عمومی و دامن زدن بر احساسات جمهوریخواهان و برای افزودن بر مشارکت کارکنان وزارتخانهها برای تأثیرگذاری بر تصمیمات مجلس، آن را روز ...
۱۷ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
درباره مخبرالسلطنه هدایت؛
مرد بیخطری که از «خاطرات و خطرات» میگفت!
در دوران ششساله نخستوزیری مخبرالسلطنه، شاه حاکم مطلق کشور و تیمور تاش صاحب اصلی کابینه بود. همه وزرا مطالب خود را با وزیر دربار هماهنگ میکردند. در کابینه او که پایدارترین کابینه سلطنت رضاشاه نیز محسوب میشود، مسئولیت شخصی وزرا در مقابل مجلس، مسئولیت مشترک وزرا در تصمیمات دولت و مبرا بودن پادشاه از مسئولیت کاملاً به حاشیه رفت.
۵ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۲۸
گامهای پیوسته از فرماندهی بریگاد قزاق تا پادشاهی ایران؛
رضاخان رضاشاه میشود
رضاخان با چنین پشتوانهای، با توافق با احمدشاه در 3 خرداد 1300، یعنی سه ماه پس از کودتا، سید ضیاء را مجبور به ترک ایران کرد و به جای او قوامالسلطنه به نخستوزیری رسید و قوام با ارتقاء رضاخان به مقام وزارت جنگ پاداش او را داد.
۲۸ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۰
«کشف حجاب رضاخانی در جستوجوی توجیه دینی» در گفتوشنود با زندهیاد آیتالله سیدعزالدین حسینی زنجانی
رضاخان برای اجرای کشف حجاب،دنبال فتوا بود!
عالم ربانی مرحوم آیتالله العظمی سیدمحمدعزالدین حسینی زنجانی،از خاندانی ریشهدار و شاهد بسیاری از وقایع مهم دوران حیات طولانی خویش بود. او در گفتوشنودی که پیش روی شماست، به بیان خاطرات خویش از زمینهها وپیامدهای کشف حجابِ رضاخانی پرداخته است. امید آنکه تاریخ پژوهان و علاقهمندان را مقبول افتد.
۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۶
چرا رضاخان با علما بد بود؟
در این 20 سال که به درست دوره اختناق ایران و دین به شمار میرفت همه دیدید و دیدیم که بالاتر هدف رضاخان علما بودند و آنقدر که او با آنها بد بود با دیگران نبود؛ چون میدانست اگر گلوی اینها را به سختی فشار ندهد و زبان آنها را در هر گوشه با زور سرنیزه نبندد تنها کسی که با مقاصد مسموم او طرفیت کند و با رویههائی که میخواست برخلاف نفع مملکت و صلاح دین ...
۷ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت تصویب قانون راهآهن سراسری؛
راهآهن سراسری؛ نماد یا نیاز
در هنگام طرح مسیر راهآهن سراسری ایران هفت شهر مهم کشور از لحاظ جمعیت و ارزش اقتصادی غیر از پایتخت عبارت بودند از تبریز، اصفهان، مشهد، همدان، رشت، شیراز و کرمانشاه و مسیری که برای راهآهن سراسری ایران انتخابشده بود، هیچیک از این شهرهای مهم را به یکدیگر متصل نمیکرد.
۳۰ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
در آستانه کودتای سوم اسفند رضاخانی؛
احمد شاه قاجار چگونه از سلطنت عزل شد؟
از دیگر دلایلی که میتوان از ردّ بیعلاقگی احمدشاه به سلطنت در ایران از آن یاد کرد ماجرای ملاقات ذکاءالملک فروغی و تقاضای خرید استعفانامه احمدشاه است که پیشنهاد می کند در قبال آن استعفانامه مبلغ یک میلیون لیره دریافت نماید.
۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
واکاوی کنشهای مالی و اقتصادی میلسپو در ایران؛
مستشار آمریکایی در میانه موافقان و مخالفانش
فقدان سابقه استعماری آمریکا در باور روشنفکران و مردم ایران آن زمان سبب شد دولت و مجلس ایران بدون ایجاد حساسیت جدی، قانون استخدام میلسپوی آمریکایی را با حقوق قابل توجه پانزده هزار دلار و با امکانات رفاهی کامل (خانه و اثاثیه) و اختیارات غیرقابل باور برای یک بیگانه به مدت 5 سال تصویب و به اجرا بگذارد.
۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۰
به مناسبت سالمرگ سیدحسن تقی زاده؛
روشنفکر شبه مدرن
ادعاهای تقیزاده بحثهای زیادی را به دنبال داشت و گزاره «سراپا غربی شدن» به مهمترین و مناقشه انگیزترین گزاره تاریخ روشنفکری ایران تبدیل شد و از آن زمان به بعد این نوع تفکر به عنوان وجه تمایز روشنفکر شبه مدرن از دیگر روشنفکران تلقی میشود.
۱۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
هشدار امام خمینی به محمدرضاشاه در سالروز واقعه کشف حجاب؛
دنبالهروی پسر از پدر
رضا شاه و پسرش هر دو به اقداماتی متوسل شدند که از مهمترین آنها باید به فرمان کشف حجاب رضاشاه اشاره نمود که به جامعه مذهبی ایران شوکی عمیق وارد کرد. فرمان کشف حجاب همواره مورد بحث بوده و امام خمینی نیز در 17 دی ماه 1341 دوباره به این مهم اشاره میکند.
۱۳ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۷
مقایسه دو نیروی نظامی عصر قاجار؛
چرا قزاقها وابسته و ژاندارمها ملیگرا بودند؟
چندعامل در موفقیت نیروهای قزاق و چیرگی نهایی آنها بر ژاندارمری موثر بودهاند. اولین دلیل حمایت انگلیس از قزاقها و بیمیلی آنها از قدرتگیری ژاندارمها، به رویکرد ملی ژاندارمها از یک سو و ماهیت وابسته قزاقها از سوی دیگر بازمیگشت.
۱۲ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
در آستانه سالروز اجرای قانون پوشش رضاشاهی(1314)
چه گروههایی به اجبار کشف حجاب کردند؟
رضاشاه از دو اصل اساسی پیروی میکرد؛ نخست مبارزه با روحانیت و نیروهای مذهبی و دوم تقلید و کپیبرداری از غرب. این تقلید به حدی بود که در حوزه پوشاک نیز روی داد. در محورهای اساسی اصلاحات رضاشاهی، تغییر جایگاه زنان، آن هم با استفاده از زور و نمادهای غربی، مسألهای بود که بیشترین مخالفتها را به همراه داشت.
۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
نقش محمدعلی فروغی در آغاز و تداوم حکومت پهلوی
هدف فروغی از بقای سلطنت در ایران چه بود؟
با شنیدن صدای پای متفقین در حومه تهران رضاشاه دست به دامان مجید آهی و علی سهیلی برای پذیرفتن نخستوزیری شد. پهلوی اول شاید به سادگی میپنداشت چون آهی زبان روسی میداند و یا سهیلی علاوه بر آشنایی با زبان روسی همسر روسی هم دارد، میتوانند روابط وی و شوروی را به نفع او اصلاح نمایند. اما آن دو خود را مرد این کار ندانسته و فروغی کارکشته خانهنشین بیمار ...
۲۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۳
تغییر قانون اساسی و تفویض مقام سلطنت ایران به رضاخان؛
جدال موافقان و مخالفان
مصدق در مخالفت با تغییر قانون اساسی جهت برپایی سلطنت رضاشاه گفت: این طور تغییر دادن قانون اساسی یک سابقهای میشود که قانون اساسی را به کلی سست و متزلزل میکند که هر ساعت یک نفر اراده کرده بیاید این اصولی را که بنده برای شما خواندم این اصولی را که همه چیز ما را تأمین میکند تغییر دهد.
۱ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۰۰
نگاهی به نیروی نظامی متحدالشکل رضاشاه؛
چرا ارتش نتوانست در برابر متفقین بایستد؟
ارتشی که قرار بود با هدف حفظ کشور و نیز در مسیر مدرنیزاسیون تأسیس گردد نه تنها در راستای حفظ کشور از گزند دشمنان به کار نرفت، بلکه حتی نتوانست باعث بقای قدرت شخض شاه شود؛ زیرا همانطور که اشاره شد اولاً این نهاد جهت ساخت و تکمیل قدرت مطلقه یک شخص به کار گرفته شد و کارکرد اصلی خود را از دست داد.
۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
استفاده رضاشاه از مذهب برای تثبیت قدرت
چرا رضاشاه در بیانیههای خود بر مذهب تأکید میکرد؟
رضاشاه برای جلب نظر نیروهای مذهبی جامعه پس از به سلطنت رسیدن در بیانیهای، به اجرای احکام الهی و اسلامی تأکید میکند. در همین اعلامیه است که «دکاکین فروش مشروبات الکلی، سینماها، تماشاخانهها، قمارخانهها و همه مکانهای تفریح و تفرج تا اطلاع ثانویه بسته میشود. همچنین اعلام شد هر کس در حال مستی در معابر عمومی دیده شود تحویل محاکم نظامی داده خواهد شد»....
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
10 اردیبهشت 1347
چرا محمدعلیشاه مشروطه را با قانون اساسی آلمان میخواست؟
۹ اردیبهشت ۱۳۴۷
روشنفکری که روح خود را به شاه فروخت
7 اردیبهشت 1347
۶ اردیبهشت ۱۳۴۷
چرا انگلستان در پی ایرانی ضعیف بود؟
۳ اردیبهشت ۱۳۴۶
آنچه باعث تشکیل یک اتحادیه ایلی مصنوعی شد
۱ اردیبهشت ۱۳۴۷
اسناد انگلیس درباره سقوط رژیم پهلوی منتشر شد
از قلم تا سلاح
از سیمبرسک تا انقلاب
دولت پریبندال در دوره پهلوی دوم به بازار نشر آمد
از موازنه پیشاکودتا تا موازنه پساکودتا